Uudet teknologiat innostavat ilMe-valmentaja Juha Kaarenmaata - MeValuation
1495
post-template-default,single,single-post,postid-1495,single-format-standard,qode-social-login-1.0,qode-restaurant-1.0,woocommerce-no-js,ajax_fade,page_not_loaded,,select-theme-ver-4.2,menu-animation-underline,wpb-js-composer js-comp-ver-5.4.4,vc_responsive

Uudet teknologiat innostavat ilMe-valmentaja Juha Kaarenmaata

Kehittyvät teknologiat tuovat analyysien kentälle uusia työkaluja, ja on selvää, että tekoälyyn perustuvia menetelmiä tullaan tulevaisuudessa käyttämään entistä enemmän. ilMe-valmentaja Juha Kaarenmaa näkee, että vaikka uudet teknologiat tarjoavat uusia näkökulmia, analyysien maailmassa on keskeisintä eettinen toiminta.

– Kun rekrytoija tai valmentaja käyttää mitä tahansa analyysityökalua, tärkeintä on, että analyysi puretaan ja tulkitaan luotettavasti ja avoimesti ja sitä hyödynnetään eettisesti kestävällä tavalla.

Avoimuus ja luottamus korostuu, kun analyysejä käytetään valmennuksissa ja rekrytoinneissa.

 

– Olen innossani uusien teknologioiden tarjoamista mahdollisuuksista. Teknologia tulee nähdä kuitenkin vain välineenä. Kun analyysityökaluja käytetään, on tärkeää, että purun tekee aina ihminen. Vaikka kehittyvät tekoälysovellukset mahdollistavat uusia työkaluja, ne eivät korvaa keskustelua ja kohtaamista, Kaarenmaa painottaa.

Monipuolinen työkalu sopii moneen

Rekrytointiprosesseissa saadaan parhaimmillaan paljon tietoa, jota kannattaa hyödyntää organisaatiossa. Kun tiimiin rekrytoidaan osaajaa, tulee tiimiä pohtia kokonaisuutena – rekrytoinnit ovat hyvä kohta pysähtyä tutkimaan ryhmän dynamiikkaa laajemminkin.

– Rekrytoijalla on iso vastuu, kun tiimiin haetaan uutta osaajaa. Rekrytoijalta sopii odottaa näkemystä paitsi siitä, millaista ihmistä haetaan avoimeen tehtävään, myös asiantuntemusta koko tiimin yhteistyöstä ja vaikkapa vuorovaikutuksen haasteista.

Hyvällä rekrytointikumppanilla on myös pelisilmää, jos vaikkapa analyyttisen profiilin omaava henkilö sopisikin organisaation sisällä toiseen positioon kuin mihin hän on hakemassa.

Huolella läpivietyjen rekrytointien lisäksi Kaarenmaata kiinnostaa ilMe-analyysin käyttö monipuolisesti HR-työssä.

– ilMe on todella monipuolinen työkalu, joka sopii moniin tilanteisiin. Esimerkiksi valmennukset ja sparraukset tiimien ja esimiestyön kehittämiseen voidaan rakentaa ilMe-analyysien pohjalta.

Valmentavalla otteella tiimistä saadaan paras irti.

Juha Kaarenmaan plussat ilMe-analyysille

+ Luotettava ja vakuuttava analyysi

+ Nopea työkalu tehostaa rekrytointi- ja valintaprosessia

+ Yksi työkalu toimii monissa tilanteissa

+ Hollantilaisen kehittäjän tuote, joka on laajasti käytössä ympäri maailmaa – Suomessa suomalaisen yrityksen tuki

Juha Kaarenmaalla on vuosien kokemus rekrytoinneista, HR-tehtävistä ja valmentamisesta. Juhan yhteystiedot löydät sertifioitujen valmentajien sivulta:
>> Sertifioidut ilMe-valmentajat

 

Oletko kiinnostunut käyttämään ilMe-analyysiä omassa työssäsi? Lue lisää tai ota suoraan yhteyttä sähköpostilla tai puhelimitse Mika Kauppiseen, p. 050 571 4383.