Uraauurtava teknologia tulkitsee mikroilmeitä | MeValuation
MeValuationin ilMe-persoonallisuusanalyysi on hollantilaisen Clearwaterin kehittämä Personal Behavioral Analysis (PBA) – ainoa mikroilmeisiin perustuva persoonallisuusanalyysi. Mitä tiedostamattomat mikroilmeet kertovat meistä ja tavoistamme toimia?
743
post-template-default,single,single-post,postid-743,single-format-standard,qode-social-login-1.0,qode-restaurant-1.0,woocommerce-no-js,ajax_fade,page_not_loaded,,select-theme-ver-4.2,menu-animation-underline,wpb-js-composer js-comp-ver-5.4.4,vc_responsive

Uraauurtava teknologia tulkitsee mikroilmeitä

MeValuationin ilMe-persoonallisuusanalyysi on hollantilaisen Clearwaterin kehittämä Personal Behavioral Analysis (PBA) – ainoa mikroilmeisiin perustuva persoonallisuusanalyysi. Mitä tiedostamattomat mikroilmeet kertovat meistä ja tavoistamme toimia? Mikroilmeitä on tutkittu pitkään, ja niiden analysointiin ja tulkintaan perustuvia sovellutuksia otetaan käyttöön kiihtyvällä tahdilla.

“Käyttäytymistieteilijänä olen tarkkailija, ihmiset ja heidän vaikuttimensa ovat aina kiinnostaneet minua. Aloin kehitellä ajatusta persoonallisuusanalyysistä viitisentoista vuotta sitten”, PBA:n kehittäjä Ghita Ramdhiansing (kuvassa) kertoo.

Mikroilmeitä alettiin tutkia 1960-luvulla. Ramdhiansingin innottajia ja lähteitä mikroilmeiden soveltamisessa persoonallisuuden analysointiin ovat olleet muun muassa psykologian tohtorit Paul Ekman ja Erika Rosenberg.

“Rutiininomaiset ja tiedostamattomat ilmeet kasvoillamme ja se, mitä ne meistä kertovat, avaavat kiinnostavia näkökulmia valmennukseen ja rekrytointiin”, Ramdhiansing sanoo.

 

Ramdhiansing käytti kehittämäänsä analyysiä ensin valmennuksessa ja coachauksessa. Sittemmin analyysiä on kehitetty vahvasti rekrytointia tukevaksi työkaluksi.

“Omiin valintoihin perustuvat testit ovat tieteen valossa huteria, koska analysoitava henkilö ei voi useinkaan toistaa testiä samanlaisena. National Academy of Sciencesin (NAS) tutkimuksen mukaan 70 prosenttia analysoitavista henkilöistä saa omiin valintoihin perustuvasta testistä eri tuloksen, kun testi toistetaan vuoden kuluttua”, Ramdhiansing muistuttaa.

Mikroilmeisiin perustuva persoonallisuusanalyysi antaa toistettaessa aina saman tuloksen – se kertoo, millaisia me aidoimmillamme olemme. Se on myös sukupuolesta, kulttuuritaustasta ja kielestä täysin riippumaton.

 

Tiede ja tekniikka yhdistyvät

Clearwaterin toimitusjohtaja Sevi Tuominen on työskennellyt biometriikan parissa pitkään – muun muassa Suomen passeissa ja muissa henkilöllisyystodistuksissa käytettävissä biometrisissa tunnisteissa näkyy hänen työnsä jälki.

“Kun perehdyin Ghitan kehittämään analyysiin, ymmärsin että teknologia analyysin toteuttamiseen ohjelmallisesti on täysin toteutettavissa”, Tuominen kertoo innovaation synnystä.

Analysoitavasta kuvattava lyhyt video puretaan mikroilmeiden analysointiin kehitetyllä teknologialla. Analyysi tehdään biometristen järjestelmien pohjalta, minkä jälkeen analysoitiin erikoistunut analyytikko muodostaa persoonallisuusprofiilin.

“Kalifornian yliopistossa tehdyn tutkimuksen mukaan jopa 80 prosenttia ihmisistä valehtelee työhaastattelussa. Mikroilmeisiin perustuvaa analyysiä ei voi huijata tai johdatella työnhaun kannalta suotuisaan suuntaan”, Tuominen ja Ramdhiansing sanovat.

 

PBA-analyysiä käytetään useissa Euroopan maissa ja uusi teknologia kiinnostaa laajasti.

 

“Valmentajat ja yritysten HR-asiantuntijat voivat hyödyntää analyysia hyvin monipuolisesti esimerkiksi valmennusten tukena. Rekrytoijat ovat luotettavuuden ohella vaikuttuneita analyysin edullisuudesta ja nopeudesta.”

 

 

Miten sinä voit hyödyntää mikroilmeisiin perustuvaa persoonallisuusanalyysiä?

Sertifioidu ilMe-valmentajaksi! >>

Ota yhteyttä, jutellaan lisää! >> 

Clearwater Skyfields BV