Menestyvä johtoryhmä on aidosti monimuotoinen - MeValuation
1554
post-template-default,single,single-post,postid-1554,single-format-standard,qode-social-login-1.0,qode-restaurant-1.0,woocommerce-no-js,ajax_fade,page_not_loaded,,select-theme-ver-4.2,menu-animation-underline,wpb-js-composer js-comp-ver-5.4.4,vc_responsive

Menestyvä johtoryhmä on aidosti monimuotoinen

– Paljon on puhetta uudistavasta ja valmentavasta johtamisesta, mutta todellisuudessa nämä toteutuvat edelleen harvoin. Huonoon johtamiseen pitäisi työpaikoilla puuttua napakammin, sanoo kokenut johtamisen valmentaja Anne Nurminen Zealan Oy:stä.

Hyvä, tämän päivän johtaminen kysyy kykyä olla oma itsensä ja myös uskallusta olla keskeneräinen. Hyvän johtajan on luotettava omaan osaamiseen ja omiin vahvuuksiin – vain näin syntyy luontevaa ja vahvaa johtamista.

Anne on nähnyt työssään valmentajana erilaisia organisaatioita, joissa johtajuus rakentuu hyvin eri tavoin.

– Monissa suomalaisten yritysten johtoryhmissä kaivattaisiin toimintatyyleiltään erilaisia johtajia. Enemmän pitäisi nostaa arvo-orientoituneita, empaattisia ja ”kilttejä” johtajia, Anne sanoo

Menestyvissä, moderneissa yrityksissä ja pidetyissä työpaikoissa korostetaan itseohjautuvuutta. Näissä organisaatioissa näkee enemmän arvo- ja visiopohjaista johtajuutta, kun taas perinteisissä organisaatioissa painotetaan prosesseja ja normeja. Annen mukaan arvo- ja visio-orientoitunut johtaja omaksuu luontaisesti tavan myös johtaa yksilöllisten tavoitteiden kautta, mikä on avain työntekijöiden ja koko työyhteisön menestykseen.

– Totta kai mitä tahansa orientaatiota edustavat ihmiset ovat loistavia johtajia, kun he vain uskaltavat katsoa oman ajattelunsa vahvoja ja heikkoja puolia, Anne painottaa.

Erilaiset tyypit ovat yrityksen voimavara

Vahvat ja aikaansaavat tiimit muodostuvat eri tavoin orientoituneista ja erilaisia toimintatyylejä edustavista ihmisistä. Jos työryhmät ja tiimit koostuvat keskenään samanlaisista persoonista, tuloksia ei synny.

– Työyhteisössä pitäisi oivaltaa, että erilainen tyyppi on voimavara. Kun kootaan samanlaisia persoonia yhteen, on periaatteessa helppoa ja mukavaa. Ryhmädynamiikan ja tulosten kannalta parhaissa ryhmissä on kuitenkin keskenään erilaisia ihmisiä.

– Kun olen teettänyt ilMe-raportteja johtoryhmille, huomaan, että suomalaiset johtoryhmät ovat hyvin homogeenisiä. Puhutaan kyllä diversiteetistä, mutta se ei toimintatyylien tasolla toteudu. Ei se, että johtoryhmässä on esimerkiksi naisia ja miehiä, tuo menestymisen kannalta mahdollisuuksia, jos ajattelu- ja toimintamalli on kaikilla sama, Anne muistuttaa.

 

Anne pitää tärkeänä, että yrityksen johtamiskulttuuria ja omaa johtajuutta uskalletaan pysähtyä pohtimaan rohkeasti ja avoimesti.

– Moni sanoo ajatukselle valmentavasta johtamisesta, että joo, kyllä. Kuitenkin tapa toimia liimautuu omaan statukseen, ja omia johtamisen malleja ei uskalleta oikein todella syvällisesti purkaa. Tähän tarvitaan muutosta.

 

Anne Nurminen Zealan Oy:stä on sertifioitu ilMe-valmentaja. Zealanin valmentavan johtamisen valmennuksiin, johtoryhmien valmennuksiin ja henkilökohtaisiin valmennuksiin sisältyy ilMe-analyysi. Tutustu Zealaniin ja ota yhteyttä Anneen!

 

ilMe-valmentajaksi?

Oletko kiinnostunut hyödyntämään ilMe-analyysiä omassa työssäsi? Ota yhteyttä ja ilmoittaudu mukaan – ilMe-valmennukset jatkuvat taas syksyllä 2019!